4 recepten voor een vegetarische barbecue

Door Internationaal Therapeut, 0 reacties, 16780x bekeken

bbqBarbecueën wordt meestal geassocieerd met sudderende worsten en steaks op de grill, maar een vegetarische aanpak kan net zo smakelijk zijn, of zelfs lekkerder. Wij stelden een vleesloos menu samen. Aan jou om het uit te testen.

Hapje: krokante maïsblokjes

Nodig (voor 4 personen)
– 4 maïskolven (vers of uit blik)
– 4 eetlepels echte boter
– 1 eetlepel olijfolie
– peper en zout

Bereidingswijze
– Verwijder de bladeren en draden van de verse maïskolven en kook ze gedurende een kwartier in gezouten water.
– Dep de gekookte maïskolven droog.
– Meng de olie met het zout en de peper.
– Smeer de maïskolven in met het mengsel.
– Grill ze 10 tot 15 minuten, vlak boven het vuur.
– Bestrijk de maïskolven regelmatig met de gekruide olie.
– Snijd de maïskolven in stukjes en presenteer ze op bordjes.

Tip: Serveer er boter bij.

Voorgerecht: gevulde tomaatjes

Nodig (voor 4 personen)
– 4 rijpe trostomaten
– 100 gram pesto (rood of groen)
– 50 gram pinda’s
– 50 gram verse, parmezaanse kaas

Bereidingswijze
– Snijd de tomaten doormidden in de breedte.
– Rooster de pinda’s goudbruin in een pan en hak ze vervolgens fijn.
– Rasp de parmezaanse kaas.
– Stapel een theelepel gemalen pinda’s, een theelepel pesto en een beetje kaas op de gehalveerde tomaat.
– Draai de tomaten één voor één in aluminiumfolie en leg ze op de barbecue tot de kaas gesmolten is.

Hoofdgerecht: wrap van geitenkaas en courgette

Nodig (voor 4 personen)
– 4 tortilla’s
– 4 eetlepels olijfolie met knoflook en chilipeper
– 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
– 200 g geitenkaas, in dunne plakjes gesneden
– 15 g vers gehakte koriander
– ½ courgette, in dunne plakjes gesneden

Bereidingswijze
– Leg de tortilla’s open en schik de geitenkaas, courgette en uienringen op de onderste helft.
– Strooi er de koriander over.
– Vouw de tortilla’s dicht.
– Smeer de buitenkant in met de olie.
– Leg de wraps vijf minuten op een grillschaal op de barbecue, draai ze halverwege eens om.

Tip: serveer met guacamole of een pikante salsa.

Nagerecht: aardbeienspies met ijs

Nodig (voor 4 personen)
– 1 zak marshmallows
– 500 g aardbeien
– barbecuespiesjes

Bereidingswijze
– Was de aardbeien en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
– Dep ze vervolgens droog met keukenpapier.
– Ontdoe de aardbeien van hun kroontjes.
– Prik afwisselend een aardbei en een marshmallow op een spiesje.
– Rooster de spiesjes enkele minuten op de barbecue.

Geef een reactie