Altijd verliefd: het kan zeker

Door Internationaal Therapeut, 0 reacties, 16155x bekeken

Altijd-verliefd_het-kan-zekerIn de hersenen van koppels die al twintig jaar of langer samen zijn en aangeven nog steeds verliefd te zijn, blijken inderdaad dezelfde gebieden nog actief als bij pasverliefden.

Amerikaans onderzoek
Dat hebben de Amerikaanse psycholoog Arthur Aron en zijn collega’s van Stony Brook University in New York aangetoond. De psychologen scanden de hersenen van mensen die gemiddeld twintig jaar samen waren en zeiden dat ze nog steeds verliefd op elkaar waren. Die keken daarbij naar een foto van hun geliefde. Dezelfde hersengebieden bleken in deze test, onlangs gepresenteerd op een congres in Washington, geactiveerd te worden als bij pasverliefden, maar minus de angst en stress van een nieuwe verliefdheid. Mogelijk blijft één op de tien stellen zo lang verliefd.

Altijd verliefd. Hoe doe je dat?
Volgens Aron was al bekend dat vooral goede communicatie een belangrijke basisvoorwaarde is voor een langdurig goede relatie. Voor een blijvend gelukkige relatie is echter meer nodig, bijvoorbeeld dat partners blij zijn met elkaars successen en die ook vieren. Ook helpt het om “samen nieuwe dingen te ondernemen”, aldus Aron.

Bron: Happy News

Geef een reactie