Bewustzijn en gezondheid

Door Internationaal Therapeut, 0 reacties, 12044x bekeken

Bewustzijn-en-gezondheidThe Body Mirror System methode van Martin Brofman

Alles begint in ons bewustzijn. Alles wat er in je leven en in je lichaam gebeurt, begint met iets wat in je eigen bewustzijn gebeurt. De natuurlijke staat van je bewustzijn is balans. Genezing is een terugkeer naar je natuurlijke staat van balans en terugkeer naar heelheid.

Je lichaam als spiegel van je bewustzijn
Wanneer je omstandigheden tegenkomt in je leven, kies je ervoor op een bepaalde manier te reageren. Je neemt besluiten. Je besluit wat te voelen, wat te denken, wat te doen. Of je besluit om niet te besluiten. Ook dat is een besluit.

Wanneer je optimaal op gebeurtenissen reageert, blijf je in balans en gaat het proces door. Wanneer je op een manier reageert die resulteert in spanning of fysieke symptomen, betekent het dat iets niet goed voor je heeft gewerkt en er iets uit balans raakt.

Martin Brofman en zijn zelfheling
Toen Martin Brofman in 1975 te horen heeft gekregen dat hij terminaal ziek was, met een tumor in de wervelkolom en met nog maar twee maanden te leven, stimuleerde dat hem de relatie tussen zijn bewustzijn en lichaam te onderzoeken met als doel zichzelf te genezen.

Hij werkte aan zichzelf gebruikmakend van ontspanningstechnieken, visualisatie, positief denken, meditatie en affirmaties volgens de Silva Mind Control-methode. Hij ontdekte oosterse religies, esoterische filosofieën en westerse psychologie, op zoek naar informatie waarmee hij zijn leven zou kunnen redden. Nadat hij twee maanden aan zichzelf had gewerkt, waren de tumor en de symptomen verdwenen.

Toen zijn genezing (heling = heel zijn) compleet was, begon hij anderen de zelfhealingtechnieken te leren en ging later ook healings geven. Toen hij met meer en meer mensen werkte, zag hij steeds meer de relatie tussen wat er gebeurde in hun lichaam en in hun bewustzijn. Geleidelijk aan ontwikkelde zich een model dat alle ideeën die hij ontdekt had leek te bevatten en dat een afspiegeling was van zijn eigen ervaringen en van wat hij gezien had tijdens de healings waaraan hij deelnam. Het model ontwikkelde zich tot een systeem van healing dat hij het Body Mirror System noemde, om aan te geven dat iemands lichaam een spiegel is voor wat er zich in zijn leven afspeelt.

Je lichaam als spiegel van je leven
Lichaamsdelen die niet goed functioneren weerspiegelen delen van jouw leven die niet goed functioneren. Je lichaam weerspiegelt, wat er in je leven gebeurt. Wanneer stress in dit bepaalde deel van je leven uit je bewustzijn wordt losgelaten, kan het ook uit je lichaam losgelaten worden. Je keert weer terug naar jouw natuurlijke staat van harmonie.

Bewustzijn is energie
De essentie van je Wezen is bewustzijn. Bewustzijn is energie. Je bent een wezen van energie. Energie stroomt door jouw wezen, en wordt door jouw gedachten, gevoelens en wensen gestuurd.

Wanneer je met stress reageert op wat er in jouw omgeving gebeurt, blokkeer je deze energiestroom, en het gevolg hiervan is òf ziekte, òf ongeluk, een of ander symptoom.

Ziektes en ongelukken zijn het resultaat van geblokkeerde energie. Omdat je energie – bewustzijn – met je gedachten stuurt, heb je ook de mogelijkheid om deze blokkades weer te verwijderen, in jezelf, en in anderen.

Als je een symptoom hebt, leef je niet in harmonie met jouw innerlijke Wezen, met wie je werkelijk bent.

Als je ophoudt met niet jezelf te zijn, wie ben je dan?

Het is niet een kwestie van iemand anders te worden. Je keert terug naar jezelf, en naar wat werkelijk wáár voor je is.

Er bestaat geen enkel symptoom of ziekte waarvan nooit iemand, ergens, geheeld is. Als één persoon hiertoe in staat is, kan ieder ander dit ook.
Alles kan geheeld worden. Het is niet de vraag of dit kan, maar hoe dit te doen. Alles is mogelijk.

Je bewustzijn geeft alles weer wat je mogelijkerwijs kunt ervaren. Al je waarnemingen, gevoelens, denkprocessen en alle bewustzijnstoestanden waartoe je in staat bent, vinden plaats in je bewustzijn.

Je bewustzijn is een energiesysteem. Het is samengesteld uit verschillende dichtheden van energie in een staat van stroming of beweging. Wanneer de energie soepel stroomt, ervaar je heelheid. Wanneer de energie geblokkeerd is, ervaar je spanning, die zich kan manifesteren als symptomen.

“Ik heb mezelf bevrijd van een terminale ziekte die de traditionele (reguliere) geneeskunde als uitzichtloos beschouwde – onbehandelbaar – en ik keerde terug naar volledige gezondheid. Ik geloof dat we allemaal healers zijn, en dat we ergens diep vanbinnen weten dat alles geheald kan worden” – aldus Martin Brofman, PhD.

Bron: The Brofman Foundation for the Advancement of Healing

Geef een reactie