Citrusvruchten in de winter sterk afgeraden

Door Internationaal Therapeut, 0 reacties, 14529x bekeken

Vitamine-CExtra sinaasappels eten is nutteloos

Volgens Karl-Heinz Wagner, de voedingsdeskundige uit Oostenrijk, is het niet verstandig, zelfs ongezond, om sinaasappels en mandarijnen in de winter te eten.

Karl-Heinz Wagner beweert dat de citrusvruchten de energie uit het menselijke lichaam trekken, waardoor het lichaam sneller afgekoeld raakt. Zijn onderzoek toont aan dat vitamine C  lang niet zo goed en efficiënt tegen verkoudheid werkt zoals dat wordt beweerd. Er zijn vele andere (natuur)producten en middelen die hun dienst hebben bewezen, die veel effectiever zijn bij verkoudheid en grieperigheid.

Ook in de traditionele Chinese geneeskunde wordt sterk afgeraden, zelfs verboden, citrusvruchten in de koude (winter)maanden te eten, omdat het je energieniveau en dus je weerstand verlaagd.

Heb je vitamine C tekort? Eet dan gerust een warme kop soep (het liefst met vlees), gestoofde/gestoomde groenten met kruiden en specerijen zoals laurierblad, gember en komijn. Zo kom je niet alleen aan de nodige hoeveelheden van vitamine C, maar krijg je ook wat extra energie en warmte binnen.

Echter, laten we de noodzaak van vitamine C niet onderschatten, want vitamine C is wel heel belangrijk voor het versterken van ons immuunsysteem. Vooral de rokers  hebben daar veel baat bij, omdat vitamine C de lichaamscellen tegen vrije radicalen beschermt.

Bron: Ural56

Geef een reactie