De meerwaarde van VoetreflexPlus™ therapie bij kanker

Door Internationaal Therapeut, 0 reacties, 13018x bekeken

Total-HealthAls je te maken krijgt met (borst) kanker komt er van alles op je af: een operatie, chemo en mogelijke bestralingen, en allerlei daaruit voorkomende klachten zoals pijn, vermoeidheid, conditieverlies, krachtsverlies en gevoelens van angst en depressiviteit. Dat een ontspannende voetreflexmassage hierbij al heel enige verlichting geeft, is reeds bekend.
Nog beter is het als door gerichte massages de bijwerkingen verminderen, de kwaliteit van leven verbetert en de patiënt na alle kuren, bestralingen etc. gehad te hebben weer fit en vitaal door het leven kan gaan.

Pilot
Om deze wens te kunnen verwezenlijken en te kunnen onderzoeken wat de effecten van VoetreflexPlus™ therapie bij patiënten met kanker zijn, hebben we afgelopen jaar een pilot in een ziekenhuis gedaan, zegt Marga van Erp, directeur van Total Health Opleidingen. In deze pilot wilden we onderzoeken of bijwerkingen van de chemokuur bij patiënten met borstkanker met behulp van VoetreflexPlus™-therapie konden worden verminderd. Voor deze patiënten hebben we een speciaal massageprotocol ontwikkeld. 7 therapeuten hebben hiermee in een tijdsbestek van een half jaar in totaal 61 patiënten gemasseerd. De gegevens van deze massages en het klanttevredenheidsonderzoek van deze pilot zijn door het onafhankelijk onderzoeksbureau Soffos, verwerkt. Hoewel dit slechts een pilot was, lijkt er een duidelijke tendens zichtbaar te zijn die aangeeft dat bij patenten die voor de eerste keer de chemokuren ondergingen de bijwerkingen minimaal blijven. Bij patiënten die al reeds eerder chemokuren ondergaan hadden, verminderden de bijwerkingen beduidend. Bovendien geeft het klanttevredenheidsonderzoek onomstotelijk aan dat iedereen deze massage als een echte meerwaarde ervaart. Reden voor ons om onze droom waar te maken en een groot onderzoek op te zetten. Om dit te kunnen realiseren, we hebben hier immers geld voor nodig, hebben we momenteel een aanvraag bij een grote zorgverzekeraar ingediend.

Oncologie VoetreflexPlus™ therapie
Om je als voetereflextherapeut te kunnen specialiseren in het ondersteunen van patiënten met kanker, hebben wij een 8 daagse master training Oncologie VoetreflexPlus™ therapie opgezet. Je leert hierin wat je wel en niet bij kanker kunt doen als reflextherapeut, welke massages bij welke type kanker geschikt zijn, wat je tussen de chemokuren door kunt doen, hoe je kunt ondersteunen bij het emotionele proces en wat je kunt doen om iemand na het behandeltraject weer fit en vitaal te krijgen. Bovendien leer je ook welke andere visies er op kanker zijn en krijg je ondersteunende tips. En natuurlijk krijg je een gedegen stuk pathologie omtrent kanker. De master training is alleen toegankelijk voor afgestudeerde therapeuten met een opleiding medische basiskennis.

Bron: Internationaal Therapeut

Geef een reactie