De perfecte badkleding

Door Internationaal Therapeut, 0 reacties, 16770x bekeken

hourglass-shape-bikinisVolg niet alle trends op het gebied van badkleding, maar kijk goed welk model bij jouw figuur past! Stepaday zet samen met StyletoYou tips voor ieder figuurtype voor je op een rij.

Brede schouders
Als je niet wilt dat het accent op de breedte wordt gelegd, vermijd dan de halter. Kies een bikini of badpak, waarbij de bandjes recht over je schouders lopen: hierdoor wordt de breedte doorbroken.

Smalle schouders
Wil je ze graag iets breder laten lijken? De triangle bikini geeft je dit verbredende effect. Ook het haltermodel staat je goed.

Grotere borsten
Kies voor een goede ondersteuning. Zorg dat de bikini of badpak beugels en ook wat bredere schouderbandjes heeft. Een vollere cup staat je het beste. Let er ook op, dat je rondom je borsten geen opvallende details hebt. Vermijd dus kraaltjes, ruches, strikjes of drukke prints.

Kleinere borsten
Als je het prettig vindt, dat je borsten iets groter lijken, mag je juist wel accenten rondom dit gebied. Denk aan stippen, strepen, prints en felle kleuren. Een 3/4 cup kun jij ook heel goed hebben, net zoals de triangle bikini. Draag je toch liever een badpak? Ga er dan voor één met een verhoogde (empire)taillelijn of kies een bandeau bikinitop met keyhole.

Dikkere armen
Leg geen accenten op je bovenarmen en schouders. Een haltermodel bijvoorbeeld is geen goed idee. Ga juist voor wat bredere, ‘gewone’ bandjes die in een rechte lijn over je schouders lopen.

‘Buikje’
Laat de bikini’s aan anderen over en kies voor een badpak. Vooral het badpak met horizontale lijnen rondom je buik is perfect! Door de lijnen valt de bolling niet op.

Lange benen
Vind je het fijn als je benen iets korter lijken? Kies een bikinibroekje, dat laag op de heupen zit, bijvoorbeeld een short. De lengte wordt doorbroken door de duidelijke horizontale lijn. Lijkt je bovenlichaam naar verhouding iets korter? Zorg er dan voor dat je vanuit het bikinibroekje een maximale afstand ten opzichte van het topje creëert.

Kortere benen
Heb je korte benen en wil je deze optisch langer laten lijken? Dat kan door te kiezen voor een hoog uitgesneden model badpak of bikinibroekje. Deze staat ook nog eens heel vrouwelijk! Heb je een wat langer bovenlichaam? Neem dan geen badpak, maar kies een bikini met een langere top, want hierdoor wordt de afstand tussen broekje en topje kleiner.

Vollere benen
Zorg ervoor dat er geen accent ligt op dit gebied, maar verleg het accent naar je bovenlichaam.
Dit kan door een top met opvallende mouwtjes, ruches, in het oog springende kleuren, prints en details te dragen. Ook een top of badpak met bredere bandjes, die recht over je schouders lopen, is een goed idee. Je schouders lijken zo breder en meer in verhouding tot je heuppartij. Kies een simpel model broekje met lage taillelijn. Een short is een echte don’t, want hierdoor wordt er echt te veel accent op je benen gelegd.

Volle billen
Je denkt dat het bedekken van je billen slim is, maar dit is niet waar. Kies dus geen broekje met al te veel stof, een short is hierdoor niet geschikt voor jou. Zorg ervoor dat je billen net bedekt zijn en ga voor zwart of een andere donkere kleur, die afslankt.

Bron: Stepaday

Geef een reactie