Door een wesp gestoken? Muntje erop!

Door Internationaal Therapeut, 0 reacties, 49658x bekeken

DOOR-EEN-WESP-GESTOKEN-MUUNTJE-EROPHet fluitje van vijf cent!
Onderstaande informatie is een heel interessant weetje, verstuurd per e-mail door iemand die graag anoniem wilt blijven (vandaar geen bronvermelding onderaan het artikel). Echter, we vonden deze informatie te briljant om het niet met jullie te delen.

Maar eerst  een reactie op de onderstaande tekst:

“Hallo (…), ik zit inmiddels al ruim drie maanden op een camping in Zuid-Frankrijk, en als iemand gesto-ken is door een wesp of horzel gebruik ik de helende methode  die ik via jullie heb gekregen en die werkt super snel! Ik heb al veel mensen op de-ze manier behandeld en veel mooie resultaten gezien. Groetjes, (…)”

Houd altijd een muntje van 5 cent bij de hand
“Enkele weken geleden, werd ik gestoken door een wesp tijdens het werken in de tuin. Mijn arm zwol onmiddellijk op en ik ging naar de eerste hulp. In het ziekenhuis kreeg ik een zalfje en een antihistaminicum. De dag nadien was de zwelling nog toegenomen en ik besloot om toch nog eens bij mijn huisarts langs te gaan. De arm was ontstoken en ik moest antibiotica nemen.

De huisarts gaf me wel een goede raad: “De volgende keer dat je gestoken wordt, leg dan een muntje van 5 (of 2) cent gedurende 15 minuten op de steekwonde.”

Later werd mijn nicht gestoken door twee wespen. Ook bij haar trad een zwelling op. Ik heb dan een muntje op haar arm gelegd gedurende 15 min. De volgende morgen was er geen spoor meer van de steek te zien. Ik dacht: “waarschijnlijk is ze niet allergisch voor wespensteken”.

Totdat ik zelf weer twee keer gestoken werd door een hommel op de hand. Ik dacht: “ja, dat wordt dus weer een bezoek aan de arts”. Toch wilde ik de test van de huisarts zelf eens uitproberen. Ik legde direct gedurende 15 minuten een muntje op de plaatsen van de steken.

De volgende ochtend kon ik mijn ogen niet geloven. Je zag zelfs de wondjes praktisch niet meer: geen roodheid, geen zwelling.. Fantastisch!

Toen ik later eens weer voor iets anders bij mijn huisarts op bezoek was, deelde ik met hem mijn bevindingen. Mijn huisarts vertelde me dat het koper in het muntje de ellende van zo’n steek neutraliseert.”

Bespaar je medemens deze nare (steek)ervaringen en verspreid deze informatie verder!

 

Geef een reactie