Gelukt: supermarkt zonder plastic gaat door

Door Internationaal Therapeut, 0 reacties, 14329x bekeken

Gelukt-supermarkt-zonder-plastic-gaat-doorVerpakkingsvrije supermarkt

Plastic, papier, blik – in de supermarkt koop je bijna alles in verpakking. En die gooi je dan weg. Hartstikke zonde en onnodig vinden de bedenkers van Bag&Buy. Vandaag is het budget gehaald: de verpakkingsvrije supermarkt komt er.

Het idee? Je neemt je eigen potten, bakjes en zakjes mee. Die vul je zelf in de winkel. Het droge eten – noten, zaden, pasta, kruiden – komt uit dispensers. Voor yoghurt, melk, olie en andere vloeibare producten zijn er taps. Zo kun je zelf beslissen hoe veel of hoe weinig je wilt kopen. Bovendien is er op die manier geen afval door verpakkingsmateriaal.

Om het project van de grond te krijgen, hebben de bedenkers van Bag&Buy zich beroepen op crowdfunding. 75.000 euro was er nodig. Vandaag is dat bedrag bereikt. De eerste winkel wordt waarschijnlijk geopend in Utrecht. Daar is het meeste geld binnen gehaald.

In andere Europese steden zijn soortgelijke projecten al een hype. Zo zijn er in Berlijn, Wenen en Antwerpen al een paar maanden verpakkingsvrije supermarkten open. De initiatieven hebben internationaal hoge ogen geworpen en ze doen het goed.

Maar de ontwikkelaars liepen ook tegen vragen en problemen aan. Hoe ga je bijvoorbeeld om met voedsel dat snel bederft? Of met voedsel dat alleen geleverd kan worden in verpakking? En wat als de klant niet genoeg tupperware bij zich heeft? Helemáál verpakkingsvrij blijkt vooralsnog niet mogelijk. Toch is het begin gemaakt. Bekijk hieronder de video:

Bron: RTL Nieuws

 

Geef een reactie