Het eerste avocadorecept in Nederland

Door Internationaal Therapeut, 0 reacties, 20086x bekeken

Het-eerste-avocadorecept-in-NederlandVorstelijke avocadosoep

Dit avocadorecept dateert van 1980 en komt uit het kookboek Vorstelijk tafelen.

Avocado. Waarom zo gezond?
Avocado’s zijn bijzondere producten die van nature 30% vet bevatten en rijk zijn aan vitamines en mineralen. Avocado voorziet je lichaam van belangrijke onverzadigde vetten. Hoewel er voor onverzadigde vetten geen ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) bestaat, is het verstandig om hier iedere dag voldoende van binnen te krijgen.

Een lekkere avocadosalade en eigenlijk ieder avocadorecept voorziet je lichaam volledig van deze vetten. Naast de gezonde vetten bevat een avocado de vitamines: Pro vitamine A, vitamine A, Luteïne, Zeaxanthine, vitamine E, vitamine K, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B6, foliumzuur en vitamine C. Daarnaast bevat avocado flink wat vezels en plantaardige eiwitten. Kortom, avocado voorziet je lichaam in één keer van vele belangrijke stoffen die je helpen bij het vitaal houden van je lichaam.

Ingrediënten voor de vorstelijke avocadosoep:
(voor 2 personen)

– 2 rijpe avocado’s;
– 2 uien;
– bouillonpoeder voor 600 ml water;
– 600 ml water;
– 100 ml melk;
– een klontje roomboter (of olijfolie);
– 1 citroen;
– 2 eierdooiers ;
– peper en zout.

Bereiding:

– vul de waterkoker met 300 ml water en zet hem aan;
– snipper de uien en fruit de uitjes op laag vuur met een klontje roomboter (of olijfolie) totdat ze glazig worden (ongeveer 10 minuten);
– schenk het hete water bij de ui en voeg bouillonpoeder voor 600 ml water toe, breng aan de kook en zet het vuur dan uit;
– snij de avocado doormidden, verwijder de pit en leg het vruchtvlees in een blender;
– schenk 300 ml koud water en 100 ml melk in de blender en mix het tot een glad geheel;
– giet het avocadomengsel in de pan en verwarm het al roerend ongeveer 10 minuten, maar laat het niet koken;
– snij intussen de citroen doormidden en knijp een helft uit boven een schaaltje, verwijder de pitjes, de andere helft van de citroen snijd je in plakjes;
– breek de eieren doormidden boven een ander schaaltje, giet de eierdooiers over in de schil zodat je alleen de dooiers overhoudt, leg ze in het schaaltje met de citroensap en gooi het eiwit weg;
– voeg een lepel van de soep toe aan de citroensap en eierdooiers, kluts alles goed en giet het dan bij de soep;
– roer de soep nog even goed door, proef en voeg naar smaak wat peper en zout toe;
– laat de soep alweer niet koken, hij is klaar als hij warm genoeg is;
– serveer de soep met de plakjes citroen (dit is meer voor de sier).

Let op:  deze avocadosoep bevat rauwe eidooiers die je niet laat koken. Hierdoor is dit recept niet geschikt voor zwangere vrouwen. Er bestaat altijd een risico dat eieren besmet zijn met salmonella. Die kans is erg klein, maar het is erg schadelijk voor een ongeboren baby. Je kunt uiteraard de soep goed laten doorkoken, maar de smaak van de soep zal daardoor ongetwijfeld gaan veranderen.

Bron: Voedzaam & Snel

Geef een reactie