Suiker in koffie geeft brein extra boost

Door Internationaal Therapeut, 0 reacties, 11193x bekeken

Suiker-in-koffieKoffie zonder suiker is nutteloos

Onderzoek heeft aangetoond dat een van de meest populaire dranken ter wereld, koffie, een sterkere uitwerking heeft wanneer dit wordt gecombineerd met suiker.

Spaans onderzoek
Onderzoekers aan de Universiteit van Barcelona hebben ontdekt dat wanneer caffeine en suiker tegelijkertijd worden opgenomen, dit zorgt voor een verbeterde efficiente van bepaalde delen in ons brein.

Dit werd duidelijk nadat 40 gezonde proefpersonen die koffie met suiker, koffie zonder suiker, suiker of alleen water (placebo) kregen toegediend en er een hersenscan van hen werd gemaakt. De proefpersonen maakten tevens een testje waaruit blijkt hoe het zit met hun concentratievermogen en werkgeheugen.

Conclusie
Uit het experiment blijkt dat de combinatie van cafeïne en glucose de efficiëntie in de delen van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het werkgeheugen en de concentratie verbetert.

‘De twee stoffen zorgen voor een verbetering van de cognitieve prestaties door de efficiëntie van de twee delen in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het vasthouden van de aandacht en het werkgeheugen te verhogen’, aldus onderzoeker Josep Serra Grabulosa.

‘Het brein functioneert efficiënter door het gecombineerde effect van deze twee middelen, omdat het minder hulpstoffen nodig heeft om tot dezelfde prestaties te komen in vergelijking met de proefpersonen die alleen caffeine, glucose of water namen.’

Bron: Azarius

Geef een reactie