Koffieklysma: krachtige leverreiniging

Door Internationaal Therapeut, 0 reacties, 19872x bekeken

Koffieklysma_krachtige-leverreiniging“Een koffieklysma is misschien het krachtigste hulpmiddel voor het ontgiften van de lever”, aldus de Engelse voedingsdeskundige Barbara Wren.

Hoe werkt koffieklysma?
Een koffieklysma werkt op een unieke manier en is buitengewoon nuttig als je bezig bent met een reinigingsprogramma. Het farmacologische actieve deel van koffie wordt opgenomen door de ader in het colon en wordt door het poortsysteem direct naar de lever gevoerd. Als de koffie daar aankomt, trekt de lever zich samen en perst de toxines eruit; die gaan door de galbuis naar de twaalfvingerige darm en dan naar buiten door de rest van het spijsverteringstraject. Deze samentrekking heeft een reinigend effect op de lever; deze kan dan veel beter zijn ontgiftende werk voortzetten.

Omdat koffieklysma’s het vermogen van de lever om te ontgiften versnellen, verminderen ze het risico op overbelasting, met autovergiftiging als gevolg. Ze kunnen ook worden ingezet bij acute leverproblemen (bijvoorbeeld migraine) om de lever te ontstoppen.

Effecten van koffieklysma’s
Na deze methode voelen mensen zich fysiek en geestelijk opmerkelijk anders. Hun hoofd voelt helder en pijntjes zijn minder geworden. Ze voelen zich ook minder toxisch, dus hun zicht en hun gedachten zijn helderder. Ze zijn ook positiever. Als ervoor sprake was van misselijkheid, dan is die nu vaak verdwenen.

Koffieklysma’s kunnen ook nuttig zijn als je bijvoorbeeld de avond ervoor een wonderoliepakking hebt gehad en nu de beweging van losgelaten toxines wilt vervolgen. Ze werden ook tientallen jaren gebruikt bij de Gerson-kankertherapie vanwege hun vermogen het lichaam te helpen toxines los te laten als tumoren werden afgebroken.

Let op! Je moet wel erg voorzichtig zijn met deze methode, want hij wordt vaak verkeerd begrepen. Koffieklysma’s veroorzaken verlies van elektrolyten (calcium, magnesium, natrium en kalium), en dat kan soms stress tot gevolg hebben. Als je deze te veel of verkeerd toepast, kunnen de nieren en bijnieren gestrest raken vanwege de uitscheiding van urine. Echter, omdat ze zulke goede resultaten laten zien, wordt geadviseerd de koffieklysma’s alsnog te doen, maar dan wel onder supervisie of deskundige begeleiding.

Instructies voor een koffieklysma:
– strooi één afgestreken eetlepel ongebrande organische koffie in een steelpan, deze mag niet van aluminium zijn. (Voor een milder effect kun je ook minder koffie nemen);
– giet er 0,25 liter gezuiverd water bij en breng het mengsel aan de kook;
– draai het vuur laag en laat het een kwartier onafgedekt staan;
– zeef het in een kan met een inhoud van 1 liter;
– vul het met gezuiverd water aan tot de vereiste hoeveelheid (0,5 – 1 liter). Let erop dat de vloeistof op lichaamstemperatuur is!
– volg de instructies 2 t/m 11, zoals vermeld is in Werkwijze van een klysma in het artikel Klysma’s: verlichting voor je lichaam en geest;
– houd het 15-20 minuten vast.

Bron: Barbara Wren in haar boek “Cellular Awakening, How your Body Holds and Creates Light”

Geef een reactie