Licht: onze verbindingsdraad ~ Deel I

Door Internationaal Therapeut, 0 reacties, 10764x bekeken

Licht-onze-verbindingsdraadLicht als verbindingsdraad tussen ons lichaam en het universum

Alles wat we in ons universum horen, zien en ervaren is verbonden, en licht is onze verbindingsdraad.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe ons lichaam licht gebruikt bij de manier waarop we communiceren en hoe we via licht informatie opvangen van iedereen wie we ontmoeten. Sommige mensen hebben een speciaal talent voor het opvangen van een gevoel van anderen door alleen maar bij hen te zijn.

We noemen dit empathie, maar eigenlijk is het erg moeilijk om te verbergen wie je bent.

Licht en essentiële vetzuren
Omdat we het over licht hebben, horen daar ook twee essentiële vetzuren bij. Essentiële vetzuren  worden zo genoemd omdat het lichaam deze niet zelf kan aanmaken, maar moet onttrekken aan het voedsel dat we eten. De twee vetzuren die voor ieder van ons belangrijk zijn, zijn omega-3 en omega-6. Deze twee kunnen prima werken met licht.

De scheiding tussen Oosterse en Westerse geneeskunde
In de moderne wereld van geneeskunde en heling heeft men Oost en West van elkaar gescheiden, maar alles is met elkaar verbonden. In het Oosten bijvoorbeeld is het heel gewoon om te praten over chakra’s. Chakra’s zijn de licht- en energiecentra van het lichaam; elk chakra wordt vertegenwoordigd door een bepaalde kleur.

Waarvan men nog niet goed op de hoogte is, is dat achter elk chakra een van onze endocriene klieren ligt. Hiermee maken Oost en West dus een verbinding.

Om gezond te zijn, moeten we ervan doordrongen zijn wat er nodig is om de endocriene klieren te helpen. Ze spelen een zeer belangrijke rol in het gebruik van licht, omdat ze verbonden zijn met het licht dat ons lichaam binnenkomt, en met het licht dat eruit gaat. Het is nog niet algemeen bekend dat we in ons lichaam niet alleen licht gebruiken, maar ook dat we het produceren en uitstralen.

Tegenwoordig kan echter wetenschappelijk worden aangetoond dat elke cel in ons lichaam licht kan creëren.

Door experimenten is men erachter gekomen dat wanneer een positieve vrije radicaal en een negatieve vrije radicaal in het lichaam bij elkaar komen, de kracht van hun botsing zodanig is dat er een lichtfoton wordt geproduceerd.

Vanuit de macrokosmos komt licht door de chakra’s ons lichaam binnen. Men neemt nu aan dat dit licht via de acupunctuurmeridianen door ons gehele lichaam reist. In het Oosten is men bekend met de acupunctuurmeridianen die chi (energie) door het lichaam vervoeren.

Elke acupunctuurmeridiaan staat in relatie met orgaan en een emotie. Langs elke meridiaan liggen acupunctuurpunten die zowel in relatie staan met het universum buiten ons als met ons innerlijke universum. Het licht komt van buiten ons lichaam binnen en vloeit door de meridianen.

Lichtlichaam
Men heeft het ook steeds vaker over ons “lichtlichaam”. Het lichtlichaam zit in het fysieke lichaam. Dit zijn allemaal stukjes klassieke informatie die ooit van elkaar gescheiden zijn.

Licht ~ Water ~ Lichaam
In het artikel Water en universele wijsheid werd het uitgebreid verteld over de gedehydreerde cel. Wanneer het uitdroogalarm afgaat, verandert de structuur van de celmembraan op zodanige wijze dat de beweging van licht in en uit de cel steeds trager wordt.

Lichaamscommunicatie via licht, kleur en het gehele spectrum
De Aboriginals zeggen dat ons lichaam communiceert met licht, maar ze zeggen ook dat onze cellen communiceren met kleur. Licht bevat alle kleuren van het spectrum, van violet tot rood. Stel je eens voor dat het gehele spectrum in een volledig functionerende cel komt. Het komt erin, verlaat de cel en gaat naar de volgende, enzovoort. Maar als de cel gedehydreerd is, wordt het binnenkomende licht verdeeld en komt slechts een deel van het volledige spectrum er aan de andere kant uit. Dat betekent dat er een andere boodschap door deze cel naar de volgende gaat. Het uitdroogalarm heeft invloed op het binnendringen van licht en de essentiële bouwstoffen in de celmembraan en dat heeft weer effect op de kwaliteit van de communicatie die we ontvangen.

Het is onze verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat de gesteldheid in onze reageerbuis (ons lichaam) juist is, zodat alles wordt benut wat in onze cel komt. Olie is waarschijnlijk het moeilijkst om te gebruiken.

Sommige mensen begrijpen heel goed hoe belangrijk oliën zijn, maar  als ze deze innemen krijgen ze opeens vreemde symptomen. Wanneer dat gebeurt, moeten we kijken naar de conditie van de reageerbuis. We nemen dan hydratering onder de loep en zetten het uitdroogalarm uit. Ook kijken we naar de beschikbaarheid van licht en lichtgebruik, de pH-waarde en de temperatuur. Om de pH-waarde te corrigeren, gebruiken we een basisch dieet en methoden.

Licht en het endocriene systeem
Aangezien het endocriene systeem ook licht gebruikt, bekijken we ook in welke mate dat systeem is verzwakt. De schildklier, een van de endocriene klieren, is erg belangrijk in de beheersing van de lichaamstemperatuur. We weten dat de functionering van de schildklier waarschijnlijk verzwakt is als iemand een lage lichaamstemperatuur heeft.

Veranderingen in lichaamstemperatuur beïnvloeden het endocriene systeem, dat op zijn beurt de opname van oliën beïnvloedt en een daaropvolgend effect heeft op licht en ons vermogen om licht te creëren.

We mogen niet vergeten dat de macrokosmos bestaat uit licht en dat wij dat licht ontvangen. Het is dus belangrijk dat we ervoor zorgen dat we de maximale hoeveelheid van de macrokosmos in onze cellen, onze microkosmos, ontvangen, zodat we zo goed mogelijk in overeenstemming zijn met onze omgeving.

Lees verder:

Licht: onze verbindingsdraad ~ Deel II
Licht: onze verbindingsdraad ~ Deel III
Licht: onze verbindingsdraad ~ Deel IV

Ga naar het begin van het artikel Licht: onze verbindingsdraad (Deel I)

Bron: Barbara Wren in haar boek “Cellen van licht”

Geef een reactie