Medicinale cannabis

Door Internationaal Therapeut, 2 reacties, 109753x bekeken

Medicinale-cannabis
“Vijf nieuwe onderzoeken naar cannabis waar de media geen aandacht aan besteden”

Bijna iedere dag verschijnen er nieuwe wetenschappelijke onderzoeken over de geneeskrachtige werking van cannabis. De meeste onderzoeken worden gepubliceerd in onbekende tijdschriften en grotendeels genegeerd door de grote media. We bespreken vijf nieuwe studies naar cannabis die de aandacht verdienen.

Traumatisch hersenletsel
Patiënten met traumatisch hersenletsel die cannabis gebruiken hebben een grotere kans om te overleven dan mensen die niet gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift American Surgeon. Wetenschappers analyseerden gegevens van 446 gevallen van traumatisch hersenletsel. Van de patiënten die cannabis gebruikten wist 97,6 procent de operatie te overleven. Van de patiënten die negatief testten op cannabis, overleefde slechts 88,5 procent. “Uit eerdere studies is gebleken dat bepaalde bestanddelen van cannabis het brein van dieren helpen beschermen na een trauma,” aldus de hoofdonderzoeker in een persverklaring.

Cannabigerol (CBG)
De cannabinoïde cannabigerol bestrijdt darmkanker en stopt tumorgroei, zo blijkt uit een studie in het tijdschrift Carcinogenesis. Onderzoekers van de Universiteit van Napels keken naar het effect van CBG op darmkanker. Ze kwamen tot de ontdekking dat het bestanddeel apoptose (geprogrammeerde celdood) veroorzaakt en de groei van colorectale kankercellen vertraagt.

Parkinson
Mensen met de ziekte van Parkinson laten na een behandeling met cannabinoïden significante verbeteringen zien. Onderzoekers van de Universiteit van São Paulo in Brazilië schrijven in het Journal of Psychopharmacology over de effecten van de cannabinoïde cannabidiol (CBD) op 21 proefpersonen met parkinson. Het welzijn en de levenskwaliteit van de groep die iedere dag 300 mg CBD kreeg was na het onderzoek aanzienlijk beter dan de groep die een placebo nam.

Ontwenningsverschijnselen bij opiaten
De consumptie van cannabis wordt geassocieerd met een verzachting van de symptomen van ontwenning bij opiaten, zo blijkt uit een studie in The American Journal on Addictions. Onderzoekers van de Thomas Jefferson-universiteit in Philadelphia keken naar de invloed van cannabis op 91 proefpersonen die afhankelijk waren van opiaten. Door het cannabisgebruik waren de symptomen minder heftig, aldus de onderzoekers.

Ziekte van Crohn
Het inhaleren van cannabis verzacht symptomen van de ziekte van Crohn, zo blijkt uit medisch onderzoek in het tijdschrift Clinical Gastroenterology and Hepatology. Israëlische wetenschappers bestudeerden acht weken lang het effect van cannabis op 21 mensen met de ziekte van Crohn. “Uit onze gegevens blijkt dat de behandeling met THC-rijke cannabis – niet de placebo – leidt tot een verzachting van de symptomen,” meldden de onderzoekers. Vijf van de 11 patiënten in de cannabisgroep waren na de behandeling in remissie. De behandeling had bovendien ‘geen significante bijwerkingen’.

Bron: 9 For News en AlterNet

Reacties (2)

 1. M van der land
  24 oktober 2014
  0

  http://Www.Stichting mediwiet is een goede site om een goede indruk te krijgen wat allemaal mogelijk is.
  Zelf heb ik allerlei vage pijnklachten waarvan ik vermoed dat het fribrologie? Of zoiets kan zijn, gebruik wietolie tegen de pijnklachten dit halveert mijn klachten aanzienlijk

  Met vr. Groet m

 2. 17 oktober 2014
  0

  Meer over cannabis als medicijn vind je op:

  http://medicinale-cannabis.startpagina.nl/

Geef een reactie