Nekproblemen door smarpthones heeft een naam: de APP-Nek!

Door Internationaal Therapeut, 0 reacties, 3967x bekeken

smartphone_neck2

Het is een veel besproken topic en iedereen heeft er vast wel eens iemand over horen praten. Of misschien heb je het jezelf wel eens horen zeggen? In de trein, bus, metro of op straat zitten veel mensen op hun smartphone te turen. Dit kan op zichzelf allerlei vervelende en vaak sociale bezwaren opwekken. Kinderen en jongeren zijn nog altijd de groep gebruikers die het meeste aantal uren aan hun scherm gekluisterd zijn.

Maar in het afgelopen jaar is er een nieuw en misschien wel erger probleem ontstaan. Het probleem heeft zelfs al een naam; de APP-Nek! Kinderen en jongeren die lang achter elkaar spelletjes spelen of chatten zijn zo gefocust op hun scherm dat ze niet zien in wat voor houding zij hun hoofd en nek houden.

De Australische dokter James Carter ziet de laatste tijd zoveel dezelfde nekproblemen, in combinatie met onder andere hoofdpijnen, dat hij hier specifiek op is gaan letten. “Het is inderdaad opvallend hoe ongezond mensen zich om hun smartphone heen bewegen”.
Er wordt aangeraden om voor en na het gebruik van een smartphone wat te bewegen om klachten te voorkomen. Als deze trend aanhoud en verergerd zullen er in sommige gevallen zelf operaties nodig zijn om de klachten te verhelpen.

app_nek2

Bron: NU.nl

Geef een reactie