Tien simpele tips voor je gezondheid

Door Internationaal Therapeut, 0 reacties, 1611x bekeken

gezondheid1

1 Iets Japans tegen gaatjes in je tanden
Naast het volgen van een goede mondhygiëne, helpt u gaatjes te voorkomen door het toevoegen van meer shiitakes en wasabi aan uw diner of luncht. Beide voedingsmiddelen bevatten stoffen die helpen bij het bestrijden van de bacteriën die tandplak en gaatjes veroorzaken.

2 Eet avocado
Voor de droge huid zijn avocado’s een prima remedie. Ze zijn rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten en vitamine E, die beide een gezonde huid bevorderen. Probeer ze op de salades en sandwiches of in smoothies.

3 Gebruik verse kruiden
Voor spataderen bijvoorbeeld… probeer eens paardenkastanje, een kruidenextract waarvan studies hebben aangetoond dat aderen versterkt worden en zwelling verminderen. Het kruid is ook in topicale crèmes verkrijgbaar,alhoewel er niet zoveel bewijs is voor de werking ervan.

4 Geniet van gember
De vluchtige oliën in gember hebben zijn al lang bekend als nuttig kruidenmiddel voor nasale en borstcongestie. Gooi wat kokend water over een stuk geschilde, geraspte gember en laat het 10 minuten intrekken. Voeg een snufje cayennepeper toe aan het water en dan drinken.

5 Snuif rozemarijn
Volgens sommige onderzoekingen kan een vleugje van het aromatische kruid rozemarijn de alertheid vergroten en een verbetering van het geheugen bewerkstelligen. Dus ruik flink aan verse rozemarijn of het adem het in bijvoorbeeld vlak voordat je een vergadering in gat. Je wordt er scherp van.

6 Vis tegen droge ogen
Als u last heeft van droge ogen, eet dan wat vis zoals zalm, sardines of makreel. Het gaat daarbij om de omega-3-vetzuren die het lichaam gebruikt om scheurtjes te herstellen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die grotere hoeveelheden van deze vetten gebruiken minder kans op droge ogen hebben.

7 Lavendel ontstresst
Om stress te verlichten en voor een betere nachtrust, neem een warm bad verrijkt met een paar druppels essentiële olie van lavendel. Speel rustgevende muziek terwijl u baddert om verder te ontspannen.

8 Ga voor knoflook
Het toevoegen van rauw of licht gekookte knoflook en uien aan uw maaltijden kan helpen je gezond te houden. Beide voedingsmiddelen blijken antivirale en antibacteriële eigenschappen te bezitten en worden verondersteld om de immuniteit te stimuleren.

9 Drink veenbessensap
Veenbessen bevatten een stof die lijkt te voorkomen dat bacteriën gaan kleven aan de wanden van de urinewegen en het is aangetoond dat het urineweginfecties voorkomt. Omdat deze sap veel suiker bevat, probeer ongezoet sap te kopen of verdun he met water of neem capsules in poedervorm.

10 Kauw op venkelzaad
Venkelzaden worden beschouwd als winderigheidafdrijvend, aldus een stof die je wat verlichting geeft na een (zware) maaltijd. Gebruik ongeveer een halve theelepel van de zaden na de maaltijd… kauwen en vervolgens doorslikken.

Geef een reactie