Top 10 ingrediënten om af te vallen

Door Internationaal Therapeut, 1 reacties, 165176x bekeken

Lemonade-diet-ingredients-listGeen wonderpillen, maar een steuntje in de rug
In drogisterijen of op internet vind je talloze producten die je snel en zonder moeite een slank lichaam beloven. Maar helaas, dé wonderpil is nog niet uitgevonden. Als je echter een steuntje in de rug zoekt bij het lijnen, dan zijn er wel degelijk stoffen die je daarbij kunnen helpen. We zetten de 10 meest populaire ingrediënten voor je op een rij.

Appelazijn
Appelazijn is een natuurproduct dat gemaakt wordt van appels. Het zou op natuurlijke wijze de spijsvertering verbeteren en de vetverbranding stimuleren. Hoewel veel mensen zweren bij de werking van appelazijn, worden de voordelige effecten op de spijsvertering en vetverbranding vooralsnog niet ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Er zijn wel andere interessante effecten. Na een lepeltje azijn bij een ontbijt dat rijk is aan koolhydraten, zou je de rest van de dag 200 tot 275 kcal minder eten. Het zou ook een sterker gevoel van verzadiging geven.

Chroom
Regelmatig last van een suikerdip? Dan is extra chroom misschien wat voor jou. Het helpt om het hongergevoel tegen te gaan. Chroom heeft namelijk een wetenschappelijk bewezen invloed op de bloedsuikerspiegel. Wanneer de bloedsuikerspiegel stijgt, heb je minder trek in zoete dingen. Ongezonde dingen dus. Voor hartige snackers is chroom geen oplossing.

Citroen
Citroensap staat bekend als wapen tegen vet. Het citroenzuur breekt vetten niet af, maar zorgt er wel voor dat de vetten uit de maaltijd minder makkelijk opgenomen worden. De echte diehards nemen tien dagen niets anders dan water met citroensap en ahornsiroop. Je krijgt dan dagelijks ongeveer 800 kcal. binnen, afhankelijk van het aantal glazen dat je drinkt (de kcal. komen met name uit de ahornsiroop). Mensen die dit doen zien het meer als ontgiften of vasten dan als afvalmethode. Het is in ieder geval niet aan te raden dit langere tijd te doen. Dagelijks een glas water met citroensap is sowieso gezond. Drink het niet puur, dat is slecht voor de tanden.

CLA
CLA staat de laatste jaren behoorlijk in de belangstelling en zit in tal van afslankproducten. Het vergroot de spiermassa, wat weer een gunstig effect kan hebben op het verbranden van vet. Al jarenlang wordt er onderzoek gedaan naar de werking van CLA. In de meeste onderzoeken wordt aangetoond dat de groep die het gedurende langere tijd gebruikt, een lager vetpercentage heeft dan de controlegroep. Het verschil in puur gewichtverlies is vaak niet significant, omdat spierweefsel zwaarder is dan vetweefsel. Het is geen afslankmiddel waarmee je snel kilo’s verliest. Het zorgt dus voornamelijk voor positieve effecten voor je spieropbouw.
In vrijwel alle onderzoeken is aangetoond dat CLA alleen werkt in combinatie met regelmatig sporten en een gezonde voeding.

Groene thee
Groene thee helpt bij het afvallen doordat je meer energie verbrandt en tegelijkertijd afvalstoffen in je lichaam vermindert. De kilo´s vliegen er niet meteen af, maar het is een mooi steuntje in de rug als je daarnaast bewust eet. Drie à vier koppen per dag geeft het beste resultaat. De thee drink je uiteraard zonder suiker.

Guarana
Guarana stimuleert de stofwisseling en vetverbranding en onderdrukt zo de eetlust. De zaden van de Guarana plant uit Zuid-Amerika bevatten een stof die sterk lijkt op cafeïne, wat een energieboost geeft. Guarana is te koop in vele vormen zoals energierepen, kauwgum en siroop. Het is echter niet onomstreden. Guarana kan slapeloosheid, trillende handen, angst, hartkloppingen en hyperactiviteit veroorzaken. Langdurig gebruik wordt dan ook afgeraden.

Hoodia
Hoodia is een plant die lijkt op een cactus en groeit in Zuid-Afrika en Namibië. Bosjesmannen gebruikten de plant om hun honger te stillen tijdens de jacht. Het geeft volgens sommigen een verzadigingssignaal af aan de hersenen, waardoor de hongerprikkel uitblijft. Vandaar dat het in beeld kwam als afslankmiddel. Er is nogal wat de doen geweest over Hoodia voordat het op de markt werd toegelaten, overleg daarom met je huisarts voor gebruik. Let op: Hoodia is duur. Let dus goed op de samenstelling als je een product met Hoodia wil kopen of er wel voldoende in zit.

Moerbei
De moerbei komt van nature voor in de subtropen van Afrika, Noord-Amerika en – vooral – Azië. Het extract wordt in afslankproducten gebruikt. Het helpt de opname van suiker en koolhydraten verminderen, houdt het bloedsuikergehalte in balans en vermindert de zin in zoet. Mensen die vooral van hartige snacks houden, zullen er minder baat bij hebben. Moerbei-extract staat verder bekend om een positieve invloed op de spijsvertering.

OMTEC 19
Deze naam zal je waarschijnlijk niet zoveel zeggen, maar het is een ingrediënt dat steeds vaker gebruikt wordt. Het bestaat uit plantaardige vezels die zorgen voor een vol gevoel in je maag. De voedingsvezel kan tot tien keer zijn eigen gewicht aan water absorberen. Hierdoor eet je minder en val je dus af. De vezels zijn bovendien goed voor de spijsvertering. Het is belangrijk de gebruiksaanwijzing goed op te volgen bij producten met dit ingrediënt; het mag maximaal dertig dagen opeenvolgend gebruikt worden omdat te grote hoeveelheden OMTEC 19 niet goed voor je zijn.

Vezels/lijnzaad
Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking. Ze zitten vooral in groente, fruit en granen. Een tekort aan voedingsvezels veroorzaakt darmproblemen, zoals een te trage stoelgang, verstopping en aambeien. Vezels worden niet verteerd in het lichaam en geven een vol gevoel. Daarom zijn ze extra belangrijk als je aan het lijnen bent. Kies voor volkorenproducten en eet veel rauwkost. Of voeg een lepel lijnzaad toe aan de yoghurt.

Bron: Gezondheidsnet

Reacties (1)

  1. Is het mogelijk deze informatie via mijn mailadres te ontvangen ?
    Bij voorbaat hartelijk dank !

    Met vriendelijke groet

    Helma

Geef een reactie