Vrouwen met peerfiguur leven langer

Door Internationaal Therapeut, 0 reacties, 23362x bekeken

Vrouwen-met-peerfiguur-leven-langer_11Peervormige vrouwen hebben een hogere levensverwachting dan vrouwen met een appelfiguur

Uit een Britse studie blijkt dat vrouwen met brede heupen, een rond achterwerk en een smalle taille een langere levensverwachting hebben dan vrouwen met vet rond het middel. Een vrouw met een peervormig figuur zou bijna tien jaar langer leven dan vrouwen met een appelfiguur.

Margaret Ashwell, die twintig jaar lang onderzoek uitvoerde op zo’n 3000 Britse mannen en vrouwen, stelt dat het echte gevaar in het gevaarlijke buikvet zit, dat zich opstapelt rond onze taille en zo de risico’s op diabetes en hartptoblemen verhoogt.

BMI
Ashwell is dan ook van mening dat artsen moeten afstappen van het berekenen van het BMI om te kijken of iemand overgewicht heeft. Het BMI maakt een analyse van iemands gewicht en lengte, maar maakt geen onderscheid in vet of spieren.

De onderzoekster pleit ervoor om analyses te maken van iemands taille-omtrek versus diens lengte om zo de gezondheidsrisico’s in te schatten. Haar vuistregel is dat je taille tot lengte ratio 0,5 of minder moet zijn. Een vrouw van een meter zestig zou dus een tailleomtrek van niet meer dan 80 cm mogen hebben.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie