Walnoot helpt negatieve effecten stress te bestrijden

Door Internationaal Therapeut, 2 reacties, 11446x bekeken

WalnutsWalnoten helpen niet alleen cholesterol te verlagen, nu blijkt uit onderzoek dat het ook kan helpen stress te bestrijden en een hoge bloeddruk te beperken.

Voor het onderzoek gaven deelnemers een toespraak van drie minuten of hielden ze een voet gedurende drie minuten in koud water. Beide zijn oorzaken van stress. De deelnemers volgden drie verschillende diëten, eentje zonder noten, eentje met walnoten en olie hiervan en een derde met walnoten en lijnzaadolie. “Daaruit blijkt dat lijnzaadolie geen invloed heeft op de bloeddruk, maar helpt ontstekingen in de aders te beperken. Dit kan het risico op hartziekten beperken. De gemiddelde druk in de aders wanneer het hart in rust is, was duidelijk lager bij degenen die walnoten aten”, aldus professor Sheila West.

Omega-3
“Dit is de eerste studie die aantoont dat walnoten de bloeddruk verlagen bij stress. Mensen die lichamelijk overdreven reageren op stresserende situaties lopen meer risico op hartziekten. Dit onderzoek suggereert dat walnoten de bloeddruk beperkt wanneer een je blootgesteld wordt aan stress tijdens je dagelijkse leven”, aldus de onderzoekers. Walnoten bevatten omega-3 vetzuren, deze stoffen helpen de slechte cholesterol te verlagen en beperken zo het risico op hartziekten.

Bron: HappyNews

Reacties (2)

 1. 2 mei 2014
  0

  Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het eten van walnoten, door mij aangevuld met de olie van Amanprana mij enorm heeft geholpen door een zware stressperiode heen te komen

  1. Zendorado
   14 mei 2014
   0

   Dank je wel voor je reactie, Sonja. Hartegroet, Kees

Geef een reactie