Water en universele wijsheid

Door Internationaal Therapeut, 0 reacties, 32429x bekeken

Water-en-universele-wijsheidWater is leven

Holistisch allesomvattend inzicht van een Engelse voedingsdeskundige Barbara Wren, beschreven in haar boek “Cellular Awakening, How your Body Holds and Creates Light”.

Water: boodschapper van universele wijsheid
Onze levensreis begint bij de manier waarop we universele boodschappen met ons lichaam opnemen. Ons lichaam bestaat voor 70 procent uit water. De verhouding tussen vaste stof en water is in het lichaam dezelfde als de verhouding tussen oceanen en land op de planeet Aarde.

Water is leven en zonder water kan geen enkel wezen of geen enkele plant overleven. Het is de wieg die universele boodschappen in en rondom elke levende cel van elk levend wezen op aarde vasthoudt. En als dit vitale vloeibare bestanddeel van ons lichaam zich verbindt, zal ons vermogen om positieve energie vast te houden zich ook verbinden.

Water: het vloeibare kristal
Water wordt “het vloeibare kristal dat van boven naar beneden komt” genoemd. Dat houdt in dat water universele wijsheid bevat, die vanuit de macrokosmos wordt vervoerd naar elke cel in de microkosmos. Het is zo fundamenteel voor het leven dat ons lichaam een ingebouwd beschermingsmechanisme heeft dat meteen in actie komt als het voelt dat we uitdrogen.

Ons lichaam werkt ons nooit tegen!

In tegenstelling tot wat ons misschien is verteld, werkt ons lichaam ons nooit tegen. Het doet altijd wat het kan, gegeven de omstandigheden waaraan we het blootstellen.

Waterhuishouding en oliën
Mensen die in droge gebieden wonen, hebben in hun cultuur ook manieren om hun waterhuishouding op peil te houden. In Marokko bijvoorbeeld nemen de vrouwen die op het land werken niet veel water mee; in plaats daarvan drinken ze vers geperste arganolie (product van de arganvrucht). Want olie die essentiële vetzuren bevat is een zeer belangrijk ingrediënt om de waterhuishouding te onderhouden.

Uitdroging en stress
Hoe komt het eigenlijk dat water aan ons lichaam wordt onttrokken? Ons eerste uitgangspunt, in feite het basisprincipe  van cellulaire bewustwording, is dat elke vorm van stress op het waterbestanddeel van het lichaam wordt gemarkeerd als vochtonttrekking. Zodra het lichaam uitdroogt, wordt dat uitgedrukt in stress. Dus externe stress veroorzaakt cellulaire uitdroging, wat op zijn beurt interne stress veroorzaakt. En interne stress wordt op het waterbestanddeel van het lichaam aangeduid als nog meer stress. Een vicieuze cirkel dus.

Water en hersenen
Als je ervan uitgaat dat de hersenen wanneer ze volledig functioneren voor 80 procent uit water bestaan, ligt het voor de hand dat dat een van de eerste plaatsen is waar dehydratie wordt gesignaleerd. Men heeft ontdekt dat in sommige gevallen van een zeer zware depressie de hersenen kunnen zijn uitgedroogd tot 40 procent van de normale capaciteit. Dit betekent dat iemand dan behoorlijk is afgesneden van zijn volledige potentiaal en zijn totale ervaring van universele wijsheid

Waterelement en de Chinese geneeskunde
De vijfelemententheorie van de Chinese geneeskunde gaat ervan uit dat angst en stress in het element Water zitten. Dit element beheert en onderhoudt de nieren, de hersenen en het centraal zenuwstelsel. Dit uitgangspunt verschilt niet zo veel van dat van het Westerse; we weten dat de nieren het vochtgehalte van het lichaam beheren, en dat de hersenen het meeste water bevatten van alle organen in het lichaam.

Water en onze gedachten
Artsen die werken met de traditionele Chinese geneeskunde weten dat gedachten vibraties zijn. Wanneer de resonantie van elke vorm van stress (of het nu gaat om een baan die je niet leuk vindt of een onverwerkte emotie) twee jaar in het lichaam blijft, is er dus altijd een uiting van dehydratie in het waterbestanddeel.

Met andere woorden: als er iets in je leven is waarover je ongelukkig bent, zal het, als het twee jaar onverwerkt blijft, je vermogen verminderen om in afstemming te blijven met het universum.

LEES VERDER: ‘Water en universele wijsheid’ Pagina 2 >>

Geef een reactie