Wijn maakt je aantrekkelijk

Door Internationaal Therapeut, 0 reacties, 2788x bekeken

Wijn-maakt-aantrekkelijk2Uit onderzoek blijkt dat wijn je aantrekkelijk maakt. Horen wij daar de kurk al ploppen…?

Ken je dat gevoel: je hebt een glaasje wijn op en voelt je ineens veel zelfverzekerder en knapper. Nou hou je hart vast: het is waar! Uit onderzoek van de universiteit van Bristol blijkt dat deze gedachte niet alleen door je hoofd spookt, maar dat je ook daadwerkelijk knapper bent na twee glazen wijn. Drie keer proosten kun je beter niet doen, want dat doet het effect dan weer teniet.

Borrelen en knapper worden
Een avondje borrelen en er ook nog mooier van worden. Klinkt als de perfecte combinatie, toch? Het is volgens de Britse onderzoekers de realiteit. Voor het onderzoek lieten ze enkele studenten alcohol drinken. Van iedere student namen ze voor en na ieder glas een foto om deze kiekjes vervolgens voor te leggen aan een tweede groep proefpersonen.

Wat blijkt? De vrijwilligers vinden de studenten met een glaasje op aantrekkelijker dan de broodnuchtere scholieren. Na het tweede glas zijn de scholieren in de ogen van de proefpersonen nog knapper, maar na het derde glas gaat de aantrekkelijkheid achteruit.

Gezonde blos
Nou zijn wij natuurlijk wel heel nieuwsgierig hoe het komt dat je na twee glazen wijn niet alleen anderen knapper vindt, maar zelf ook aantrekkelijker wordt. Volgens de onderzoekers zijn er een aantal verklaringen.

Zo zou alcohol de bloedvaten verwijden waardoor er een gezonde en aantrekkelijke blos op de wangen verschijnt, kan het groter worden van pupillen als verleidelijk worden gezien en maakt ook een ontspannen gezicht iemand knapper. Proost!

Bron: De Telegraaf

Geef een reactie