Zet je hersenen aan het werk

Door Internationaal Therapeut, 0 reacties, 10864x bekeken

Zet-je-hersenen-aan-het-werkLeuke feiten over ons brein
Onze hersenen zijn net als spieren: hoe meer je ze traint, hoe meer ze groeien.

Het gewicht
– Het gewicht van het brein van een gemiddelde volwassen man is ca 1424 gram. Naarmate de ouderdom optreedt daalt het gewicht tot circa 1395 gram;
– De grootste vrouwelijke hersenen wegen 1565 gram;
– De grootste mannelijke hersenen wegen 2049 gram.

Hoe ouder, hoe trager
De snelheid waarmee de signalen in het zenuwstelsel van ons lichaam hun doel bereiken is 288 km/uur. Naarmate de ouderdom optreedt wordt de snelheid met 15% verminderd.

Ons brein evolueert
Dinosaurussen die negen meter lang waren, hadden hersenen net zo groot als een walnoot. De hersenen van zo’n dinosaurus wogen slechts 70 gram.
In 1860 het gemiddelde gewicht van de mannelijke hersenen was 1372 gram.

Onze hersenen ontwikkelen zich het snelst in de leeftijd tussen twee en elf jaar.

Train je brein
Zet je hersenen aan het werk! Want het is bewezen dat hoe meer je je brein traint, hoe minder risico je loopt om een hersenziekte te krijgen.
Tijdens intellectuele activiteiten wordt extra (gezonde) hersenweefsels aangemaakt die de zieke hersenweefsels compenseren.

Doe gerust iets nieuws, iets onbekends. Want dit is de beste manier om je hersenen te ontwikkelen. Schroom niet om te communiceren met degenen die intellectueel hoog ontwikkeld zijn, want ook dit is een goede manier je hersenen te trainen.

Het hoogste IQ ter wereld
Japanners hebben het hoogste IQ ter wereld: gemiddeld 111. Ongeveer 10% van de Japanse bevolking scoort boven de 130.

Voordelen van meditatie en gebed
Het is allang bewezen dat regelmatig bidden of mediteren de ademhalingsfrequentie vermindert, de breinactiviteiten normaliseert, harmoniseert en het zelf-regenererende vermogen van ons lichaam verbetert. Als gevolg hiervan is er 36% minder kans om ziek te worden.

.

Geef een reactie