Zoutkamer, de heilzame werking van natuurlijk zout

Door Internationaal Therapeut, 0 reacties, 15831x bekeken

Zoutkamer1Opgelucht ademhalen in zouthoudende lucht
Iedereen kent wel het gevoel van opluchting, ruimte, gemakkelijker ademhalen en frisse weldaad van de zouthoudende luchtsamenstelling aan de zeekust. Vooral astmapatiënten, mensen met COPD, allergieaanvallen en andere ongemakken die te maken hebben met de luchtwegen vinden hier baat bij. Laten we niet de psoriasispatiënten vergeten, die lange reizen naar de Dode zee ondernemen om in deze hoge zoutconcentraties verlichting te bereiken.

Zouttherapie in Europa
In bijna alle landen van Europa is de zouttherapie al vele eeuwen een werkzame therapie gebleken voor veel soorten klachten en ongemakken. Zout is een 100% natuurlijke stof die in de zoutgrotten overal in Europa wordt gewonnen. In deze ‘zoutgrotten’ ontdekte men al eeuwen geleden de helende werking van deze zoutrijke omgeving. Zo ontstonden in- en rond deze grotten kuuroorden overal in Europa, met name in het oostelijke deel. In de lage landen aan de kust, waar geen zoutgrotten konden ontstaan, bleef deze ontwikkeling dan ook achter.

Ontwikkeling van Halotherapie
Inmiddels heeft de wetenschap in het Oostelijke deel van Europa, niet stil gestaan. Daar is men er in geslaagd om de natuurlijke kwaliteit van de zoutrijke omgevingen na te maken. Sterker nog, men slaagde erin, onder medische begeleiding en onderzoeken, de kwaliteit te perfectioneren met een speciale halo-generator. Een computergestuurd systeem wat medicinaal gezuiverd zout toevoegt aan de beschikbare lucht van een zoutkamer. De met zout behandelde muren en vloer worden aangevuld met deze generator.

Ontwikkeling van zoutkamers in Nederland
Inmiddels is ‘ZOUTKAMERSNEDERLAND’ gestart met het stichten van een keten verantwoorde zoutkamers. Deze zijn ingericht volgens de richtlijnen die in Oost Europa zijn ontwikkeld. Ook wordt daar gewerkt met de halogeneratoren die daar worden geproduceerd en hier worden ingevoerd.
Een snel groeiende groep franchisenemers heeft belangstelling getoond voor de exploitatie van een zoutkamer, waardoor de verwachting gerechtvaardigd is, dat over niet al te lange tijd verspreid over geheel Nederland zoutkamers ter beschikking zijn om verlichting te bieden.

Medisch advies
Tot nu toe is gebleken dat diverse klanten van hun behandelend arts het advies kregen ook eens een zoutkamer te proberen. Deze klanten zijn in het algemeen gelukkig met dit advies. Zout is steriel, is reinigend en is lichaamseigen. Wat een zoutfabrikant onlangs opmerkte: “Nu begrijp ik waarom de werknemers hier nauwelijks last hebben van allergieën en griep.”
Een goed alternatief advies.

Franchise
Het bedrijf ZoutkamersNederland met de opening van diverse zoutkamers begonnen en kan voor belangstellenden een aantrekkelijk franchise overeenkomst aanbieden. Als eigen therapie-praktijk of in combinatie met een al lopende praktijk.

Op www.zoutkamerkampen.nl kunt u meer informatie vinden over deze zoutkamer die onlangs in Kampen is geopend. De centrale website zoutkamersnederland komt binnenkort ook on-line.

Bron: Internationaal Therapeut

Geef een reactie