Zwarte thee gezond voor vrouwenbotten

Door Internationaal Therapeut, 0 reacties, 2503x bekeken

black_tea

Veel mensen zijn inmiddels wel bekend met de gunstige gezondheidseffecten van groene thee. Maar wat velen niet weten is dat zwarte thee ook een positief effect op onze gezondheid kan hebben en met name voor vrouwen.

Op de University of Western Australia is onlangs een onderzoek gedaan naar de invloed op de gezondheid van vrouwen die met regelmaat zwarte thee drinken. In dit onderzoek deden 1.188 vrouwen mee van een gemiddelde leeftijd van 75 jaar. Hierbij werden de eet- en drinkgewoontes onderzocht over een periode van 10 jaar. Er werden drie groepen gemaakt: groep 1 dronk maximaal één kopje per dag, groep 2 dronk één tot drie koppen per dag en de laatste groep dronk minimaal drie koppen per dag.

Het is een veelvoorkomend probleem dat ouderen die vaker gaan vallen ook meer gaan breken. Maar uit de groep die minstens drie koppen zwarte thee per dag dronk had 34 procent minder risico te hebben op botbreuken die te maken hebben met osteoporose. Daarnaast hadden zij 42 procent minder kans op een heupfractuur vergeleken met de vrouwen die minder thee dronken.

De onderzoekers hebben dit effect geanalyseerd en concludeerden dat zwarte thee een gunstig effect heeft op de botstructuur. Zwarte thee is namelijk rijk aan flavonoïden maar men weet nog niet precies wat deze antioxidant precies doet. Om te kunnen zeggen dat vrouwen van zwarte thee sterke botten krijgen is nog te voorbarig maar dit onderzoek laat wel een sterk en positief verband zien.

Bron: Gezondheidsnet

Geef een reactie