Over ITB

Gezond Centraal is een onderdeel van Internationaal Therapeut. Waar Internationaal Therapeut zich voornamelijk bezig houdt met het organiseren van de beurs ligt de focus van Gezond Centraal op het brengen van het laatste nieuws betreft de totale gezondheid.

Verder streeft Gezond Centraal naar het brengen van het meest actuele gezonde nieuws. Het let daarbij op de trending topics maar staat ook open voor zaken die nog minder geaccepteerd worden door de massa. Gezond Centraal probeert hierbij zo open en breed mogelijk te zijn.

Internationaal Therapeut en Natuurlijke Gezondheid
Internationaal Therapeut is in de loop der jaren een begrip geworden in Nederland en België.
Onder de naam Internationaal Therapeut wordt vanaf 1992 jaarlijks een beurs georganiseerd die bedrijven en organisaties die actief zijn op het gebied van “natuurlijke gezond” bij elkaar brengt en zich telkens opnieuw voorstelt aan iedereen die bewust met integrale benadering van gezondheid en gezondheidszorg bezig is, zowel naar anderen als naar zichzelf.

De focus is te allen tijde gericht op natuurlijke gezondheid, hetgeen kortgezegd betekent dat er rekening gehouden wordt met de individuele persoon, zijn houding en karakter, zijn overtuiging en gevoeligheid, alsmede voeding, inzet en sociale aspecten en uitgegaan wordt van de lichaamseigen geneeskracht.

Belangrijk is dat (bewust) bezig zijn met je gezondheid je vele inzichten verschaft van alles waar je mee bezig bent in je eigen leven.

Er is met International Therapeut door de jaren heen veel ervaring opgebouwd: de veranderingsprocessen hoe met gezondheidsklachten omgegaan wordt, wat een therapeut of een arts kan betekenen, wat je zelf kunt doen bij symptomen, hoe bedrijven en organisaties omgaan met producten, middelen en diensten en bijvoorbeeld de regelgevingen richting natuurlijke behandelingen. Bovendien heeft Internationaal Therapeut een redelijk inzicht gekregen wat er allemaal te doen is op het gebied van natuurlijke gezondheid, zowel wat betreft de vele soorten behandelingen van goed opgeleide en deskundige therapeuten en artsen, de opleidingen zelf, de brancheorganisaties en o.a. het grote aanbod aan natuurlijke producten gericht op algemene gezondheid of gezondheid stimuleren, preventie of effectiviteit.